Investiranje zaječarskog novca u očuvanje funkcije(a)?

Datum kreiranja: nedelja, 26 oktobar 2014
Iako u Srbiji odavno postoji trend centralizacije, teško je opravdati direktno oglašavanje lokalnih samouprava nekim razumnim razlogom. U tome prednjači Zaječar. U decembru 2013. se ovaj grad reklamirao putem bilborda, a danas je u nekoliko dnevnih listova preko cele stranice osvanuo plaćen oglas u kojem se čitaoci obaveštavaju o izvedenim i planiranim radovima u tom gradu.

Zorana-MihajlovicUdarni deo oglasa zauzima fotografija predsednika skupštine grada, Saše Mirkovića, sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović. Možda će nekog van Zaječara zaista zanimati dostignuća tamošnjih gradskih vlasti, ali će biti mnogo više onih koji će ovaj oglas povezati sa pre četiri dana najavljenim isključenjem predsednika gradske skupštine iz SNS i smenom sa tog položaja (zbog obavljanja više funkcija), i zatim pomisliti da da je ovo vid njegove lične promocije pred zasedanje partijskog glavnog odbora koji treba da odluči o isključenju.

U novinama stoji da je "oglas plaćen", ali ne piše ko je za njega platio. Ukoliko je reč o novcu zaječarskih poreskih obveznika, onda ovo ne bi bilo više samo pitanje unutarpartijskih obračuna, već posao iz nadležnosti državnih organa - budžetske inspekcije, DRI i javnog tužilaštva.