Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Slučaj dve službenice, jednog ministra i jednog partijskog lidera

Datum kreiranja: sreda, 02 septembar 2015

krkobabicSlučaj dve službenice Pošte, koje su navodno premeštene jer se ministar Vujović žalio da ga nisu prepoznale, prilika je da se podsetimo da je na čelu Pošte i dalje predsednik PUPS-a koji je na to mesto imenovan pre stupanja na snagu Zakona o javnim preduzećima iz decembra 2012.

Taj zakon trebalo je da donese profesionalizaciju i depolitizaciju upravljanja u JP. Međutim, u Pošti, kao i u još nekoliko JP na čijem čelu su visoki partijski zvaničnici, javni konkursi za izbor direktora nikada nisu raspisani, uz neuverljivo (netačno) tumačenje da se Zakon ne odnosi na direktore imenovane pre stupanja tog propisa na snagu.

I sada, kada direktor Pošte tvrdi da ga ministar nije zvao, niti se žalio, javnost može da izabere da li će verovati političaru, članu vladajuće koalicije, ili navodima medija.

Profesionalac na čelu Pošte bio bi ponosan na službenice koje poštuju proceduru. Partijski lider u gostovanju na TV-u u isti koš strpao je i taj slučaj i poslovanje Pošte i temu vanrednih izbora.

foto: http://rs.n1info.com/