Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Stranačko zapošljavanje

Datum kreiranja: četvrtak, 08 oktobar 2015

sns kv youtube"Svi naprednjaci koji budu zapošljavali svoje rođake, partijske kolege i prijatelje u javnom sektoru biće smenjeni“, izjavio je svojevremeno Aleksandar Vučić.

Nakon što je Maja Danilović, šefica odborničke grupe u Skupštini Kraljeva i potpredsednica Gradskog odbora SNS, izjavila da se zaposlila preko stranke, dobila je opomenu pred otkaz, saznaje „Blic”. O smeni onih koji su je zaposlili za sada ni reči.

Šef kraljevačkih naprednjaka Nebojša Simović tvrdi da je sve "urađeno po zakonu" i da niko nije diskriminisan te da je izjava "izvučena iz konteksta".

Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbija kaže za Blic da je ovo javno priznanje izuzetak, ali izuzetak koji potvrđuje nešto što je javna tajna - da se zapošljavanje vrši po stranačkom kriterijumu.

"Šta je rešenje? S obzirom na to da je trenutno aktuelna priča o javnoj upravi i broju zaposlenih, ovo je prava prilika da se uvedu kriterijumi za zapošljavanje koji će smanjiti prostor za diskreciono odlučivanje, pa samim tim i da se posao dobije po stranačkoj pripadnosti ako postoji bolji kandidat", kaže za Blic Nenadić.