Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Raskrinkajmo zajedno sistemsku korupciju!

Datum kreiranja: četvrtak, 19 novembar 2015

unmaskKazati da je korupcija u Srbiji "zašla u sve pore", da je "sistemska", da "razjeda državu" je uobičajeno, a fraze o borbi protiv korupcije postale su opšte mesto. Da li mislite da u našoj zemlji ima primera korupcije koji mogu da budu simboli i na globalnom sistemu?

Ako je to slučaj, nominujte ih u okviru kampanje "Raskrinkajmo korupciju" koju je pokrenula globalna mreža Transparency International, čiji je deo i Transparentnost Srbija.

Transparency International traži slučajeve "velike korupcije" koji odgovaraju definiciji: "Zloupotreba moći na visokom nivou, od koje koristi ima nekolicina na štetu mnogih. Posledice su široko rasprostranjene a uključeni u slučaj često prođu nekažnjeni".

Potrebno je da su slučajevi koji se prijavljuju već poznati javnosti i da su mediji o njima izveštavali, kako bi se nominacije potkrepile medijskim izveštajima. Prijave se mogu podneti do 30. novembra. Transparency International će potom objaviti karakteristične slučajeve koji mogu biti simboli raskrinkavanja krupne, sistemske korupcije, a posetioci sajta će glasati za njih. Potom će, ponovo uz učešće javnosti, biti osmišljene i pokrenute kampanje kako bi se na ove slučajeve privukla pažnja svetske javnosti i kako bi se izvršio pritisak da se nešto promeni.

Detalji na sajtu "Unmask the corrupt" https://www.unmaskthecorrupt.org/