Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Česma bez vode i drugi zapisi

Datum kreiranja: nedelja, 31 januar 2016

leskovac grb Seoska „česma bez vode“ u Brejanovcu, finansirana od strane grada Leskovca, a „po projektu mesne zajednice“ mogla bi da posluži kao simbol lošeg budžetskog planiranja, u kojem jednom kada je odobren, plan mora da se realizuje (novac utroši). Na otvaranju mora da se pojavi gradonačelnik. Ako se negde usput izgubi ono što je bio smisao celog poduhvata (da se napravi česma na seoskom trgu), tim teže po smisao.

Cinik bi mogao da obrne stvar i da kaže da smisao nije ni bio da iz česme poteče voda, već upravo da se nešto budžetskog novca odlije izvođačima radova i da se gradonačelnik pored nečega slika. Ako je i tako, opet je za čuđenje. U Srbiji naime ima toliko mnogo stvari koje je zaista potrebno izgraditi i popraviti, da ni deset budžeta ne bi bilo dovoljno da pokrije te troškove.

Teže je smisliti kako da se novac utroši na nešto besmisleno nego finansirati nešto od čega postoji kakva – takva korist. Novinari su nagovestili da iza ove vesti stoji prozaičan razlog – komšija koji nije dopustio da se instalacije dovedu sa njegovog imanja bez nadoknade. Pošto nas za koji mesec čekaju opštinski i republički izbori, i novo zahuktavanje neimarstva, potpisivanja ugovora i raznih drugih promocija, ostaje da se nadamo da će građanima ostati neki spomen na izbore koji će im biti od koristi makar do sledeće kampanje.