Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Na greškama se ne uči, naročito kad nisu slučajne

Datum kreiranja: ponedeljak, 06 mart 2017
jv direktorApelacioni sud u Nišu poništio je kao nezakonito rešenje Skupštine grada Niša od 29. novembra 2013. godine kojim je Ivan Vuković, diplomirani pozorišni i radio reditelj imenovan za direktora Narodnog pozorišta u Niša, piše Blic, a prenosi N1.
Imenovanje Vukovića izazvalo je svojevremeno veliku buru u javnosti zbog činjenice da je na ovo mesto postavljen iako nema validnih pet godina radnog iskustva ali i optužbi da je politički postavljen na tu funkciju kao kandidat SNS-a.
Osnovno tužilaštvo u Nišu inače je podiglo optužnicu protiv nekadašnjeg šefa odborničke grupe SNS-a, Dejana Jovanovića koji se tereti da je Skupštini Grada dostavio falsifikovanu biografiju Ivana Vukovića, uz predlog da bude upravnik Narodnog pozorišta.
Vuković je u toj biografiji bio potpisan kao "diplomirani reditelj" iako je još bio student.
Istovremeno, portal Južne vesti objavljuje da je Vlada Srbije ponovo na odgovornu funkciju u Nišu postavila osobu koja ne ispunjava zakonske uslove za to. I pored zaključka prosvetnih inspektora da Mihajlo Marković nema dovoljno radnog iskustva, premijer Aleksandar Vučić je potpisao odluku o njegovom postavljenju za direktora te ustanove.
Tako je Vlada Srbije odlučila još 14. februara i to po predlogu Upravnog odbora ove ustanove nakon sprovedenog javnog konkursa. To znači da mu je poveren četvorogodišnji mandat za vođenje Doma srednjoškolaca.
Ostaje nepoznato da li su članovi Vlade uopšte razmatrali zaključak Prosvetne inspekcije Ministarstva prosvete, koji su tokom kontrole utvrdili brojne nepravilnosti, među kojima i da je vršilac dužnosti direktora Mihajlo Marković ne ispunjava zakonske uslove za tu funkciju, pišu Južne vesti.