Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Ništa od depolitizacije JP

Datum kreiranja: petak, 05 maj 2017
babicSaradnik organizacije Transparentnost Srbija Zlatko Minić izjavio je da imenovanje Zorana Babića za v.d. direktora Koridora Srbije usred raspisanog konkursa deluje kao dokaz da nema volje za depolitizaciju upravljanja preduzećima u državnom vlasništvu.
"Imenovanje Zorana Babića za v.d. direktora Koridora Srbije usred raspisanog konkursa, a praktično šest i po meseci nakon što je aktuelnom direktoru istekao mandat, prilika je da se ponovo pita da li postoji stvarna politička volja za depolitizaciju upravljanja javnim preduzećima i preduzećima u kojima je država vlasnik", rekao je Minić agenciji Beta.
Minić je podsetio da je prethodni direktor Koridora Dmitar Djurović postavljen u oktobru 2012. godine i da mu je mandat istekao u oktobru 2016.
"Iako se znalo kada mu ističe mandat, konkurs za izbor novog direktora nije raspisan na vreme, već u februaru 2017. godine", kazao je Minić.
Prema njegovim rečima, Vlada Srbije šest i po meseci nakon što je Djuroviću završen mandat, konstatuje da mu je mandat istekao i postavlja v.d u trenutku kada bi trebalo da se okončava konkurs za izbor direktora.
"Sve ovo može delovati zbunjujuće ili može ukazivati da je reč o nekakvim političkim dogovorima ili pregovorima koji traju, kako bi se odlučilo ko će zauzeti to mesto", rekao je Minić i podsetio da je lider Nove Srbije Velimir Ilić ranije rekao da je mesto direktora Koridora upravo bilo i predmet njegove navodne političke trgovine sa aktuelnim vlastima.
Programski direktor TS Nemanja Nenadić ukazao je i
da izjava ministarke Zorane Mihajlović da od Zorana Babića "očekuje samo rezultat i da se kvalitetno i u predviđenim rokovima završi Koridor 10, a da će u tome imati njenu podršku".ukazuje da će Babić ostati na čelu Koridora.
Bilo bi neozbiljno, na kraju krajeva i prema g. Babiću, da posle ovakvih najava nije svršena stvar njegov izbor za direktora i na samom konkursu. Ako to nije slučaj ako se on nije ni prijavio onda je po svoj prilici u najavi poništavanje konkursa kako bi se nastavilo vd stanje, rekao je Nenadić za Radio Beograd.