Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Stranka posebne namene

Datum kreiranja: nedelja, 04 jun 2017

alacAntikorupcijsko savetovalište Transparentnosti Srbija dobilo je prijavu nezadovoljnog građanina kome, u jednom velikom preduzeću, nije produžen ugovor o radu. Preduzeće se bavi proizvodnjom delova za "posebne namene". Prema rečima stranke, od gotovo 1500 zaposlenih, samo njemu nije produžen ugovor, i to navodno bez bilo kakvog obrazloženja.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste to što stranka navodi da je "učlanjen u političku stranku, da je poštovao stranačke zahteve, te da nije jasno zašto mu ugovor nije produžen". Dalje navodi da je supruga lokalna odbornica, te da je poštovala sve zahteve političke stranke o postupanju u lokalnom parlamentu, u vezi sa glasanjem i donošenjem odluka.

Ukoliko zanemarimo (pogrešan) stav stranke koja nam je prijavila slučaj, a odnosi se na poverenje i predan odnos prema svojoj poliitčkoj stranci za koji očigledno smatra da je dovoljan razlog za ostanak u preduzeću ("znam kako sistem funkcioniše i ja to poštujem"), jasno je da ipak treba pribaviti više dokaza u vezi sa postupanjem uprave preduzeća i razloga zbog kojih ugovor nije produžen.