Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Novi ombudsman

Datum kreiranja: četvrtak, 20 jul 2017

Pasalic Transparentnost SrbijaSkupština Srbije izabrala je Zorana Pašalića za novog zaštitnika građanina. Transparentnost Srbija imala je u prethodnom periodu odličnu saradnju sa institucijom Zaštitnika, sa prethodnim zaštitnikom Sašom Jankovićem, kao i sa vršiocem dužnosti Milošem Jankovićem, koga smo, sa drugim organizacijama civilnog društva podržali kao kandidata.

Nadamo se da će se dobra saradnja i sa institucijom i sa novim zaštitnikom nastaviti, jer se značajan deo aktivnosti Zaštitnika tiče oblasti kojom se mi bavimo - pravnom sigurnošću, dobrom upravom, odnosno pravom građana na dobru upravu.

Sa novim zaštitinikom, imali smo, inače, dobru saradnju dok je bio na čelu Višeg prekršajnog suda, odnosno Prekršajnog apelacionog suda. Tako je, na primer, u okviru projekta "Sankcionisanje kršenja antikorupcijskih propisa u Srbiji", koji smo, uz podršku USAID prokrgama JRGA sproveli 2013/2014. godine (https://goo.gl/BSDVZW), Pašalić, uz tadašnjeg zamenika direktora Agencije za borbu protiv korupcije Vladana Joksimovića, Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića i predsednika Državne revizorske institucije, Zoran Pašalić bio govornik na završnom skupu 24. februara 2014. godine.

Nadamo se da će g. Pašalić novu funkciju dobro obavljati, iako mu u tome otežavajuću okolnost predstavljaju neargumentovane optužbe poslanika koji su ga predložili i izabrali, iznete na račun prethodnog ombudsmana.

foto: www.mc.rs