Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Stranačke zastave, mlade fudbalerke, finansiranje sporta i vlasništvo nad opštinom

Datum kreiranja: nedelja, 13 avgust 2017

snszastaveVest iz Gadžinog Hana o devojčicama, njihovim roditeljima i sportskim funkcionerima koji su na grupnoj fotografiji pozirali sa zastavama SNS mnoge je naljutila (zbog zloupotrebe dece u političke svrhe), a mnoge i zasmejala (zbog objašnjenja čitavog događaja, poput najnovijeg: "Ja sam ih doneo s namerom da se mi slikamo, a ne deca. Ali deca su istrgla zastave i slikala se". (https://goo.gl/h2t64S)

Druga dimenzija ovog slučaja ukazuje na mnogo dublji problem. Govoreći o motivima za slikanje sportista sa stranačkim obeležjima, Staniša Ristić, potpredsednik lokalnog odbora stranke, objašnjava "da je fotografija sa zastavama SNS trebalo da obeleži početak saradnje trenera Mašinca Perice Krstića i lokalne samouprave Gadžinog Hana, čiji su i naprednjaci deo. Deo te saradnje, kaže Ristić, jeste i najava da će niški klub da osnuje drugi tim u Hanu."

Izjava bi se mogla tumačiti ovako: pošto su gradovi i opštine i njihovi budžeti u vlasništvu stranaka koje tu vladaju, nema više razloga da se klubovi zahvaljuju za pomoć ni građanima koji pune budžet, ni gradskim ocima lično, oni svoje zasluge za razvoj sporta nesebično prepuštaju političkoj stranci koja im je dala priliku da vrše vlast.