Građani u borbi protiv korupcije – Antikorupcijsko savetovalište - Niš

Transparentnost Srbija i Centar za društvene inovacije – NIIT Niš predstavili su 20. marta u Nišu Antikorupcijsko savetovalište. 

Jedan od razloga zbog kojeg borba protiv korupcije ne daje za sada pune rezultate jeste činjenica da mnogi građani koji se sa ovom pojavom suočavaju ne poznaju u dovoljnoj meri pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju u takvim slučajevima, ili pak nemaju dovoljno poverenja u rad institucija koje bi te probleme trebalo da rešavaju.

Transparentnost-Srbija (deo međunarodne mreže Transparency International), kao organizacija koja je posvećena kreiranju i sprovođenju uspešne antikorupcijske politike u Srbiji, u želji da doprinese povećanju učešća građana u borbi protiv korupcije, od 2006. godine u okviru rada Antikorupcijskog savetovališta pruža pomoć građanima koji se osećaju kao žrtve korupcije ili koji su za koruptivno ponašanje saznali na drugi način i žele da se ono spreči ili mehanizmi korupcije razotrkiju.

 Na konferenciji su govorili Vitomir Ognjanović iz Centra za društvene inovacije – NIIT Niš i Nemanja Nenadić i Rade Đurić iz Transparentnosti Srbija.

 

alac nis 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Media centar Niš