Skupština Udruženja Transparentnost Srbija, prestanak mandata i izbor funkcionera

Na godišnjoj sednici skupštine udruženja Transparentnost Srbija, koja je održana 5. jula 2019. dopunjen je Statut organizacije i izvršen je izbor funkcionera udruženja.

Skupština je upoznata sa time da predsedniku Udruženja, profesoru dr Vladimiru Goatiju aktuelni mandat ističe 10. septembra 2019. Profesor Goati je zahvalio svima na odličnoj saradnji i ukazao da se neće kandidovati za još jedan mandat na ovoj funkciji nakon isteka postojećeg. Svi prisutni su zahvalili profesoru Goatiju, koji će i dalje biti član skupštine Udruženja, na nemerljivom doprinosu koji je dao predstavljajući kao predsednik organizaciju Transparentnost Srbija  u zemlji i svetu od 2002. godine do danas.

Mandat je produžen izvršnoj direktorki, Bojani Medenici, finansijskom direktoru, Danilu Pejoviću, programskom direktoru, Nemanji Nenadiću, kao i članici Upravnog odbora, Nataliji Lašić-Vranić, dok je za novog člana UO izabran Zlatko Minić.

Umesto Marka Savića, Dušana Poznanovića i Predraga Vidakovića, kojima je istekao mandat u Nadzornom odboru, na funkcije u tom organu udruženja izabrani su Marijana Trivunović, Nikola Matić i Dragoslav Veličković.