Subvencije investitorima - svrsishodna državna pomoć ili promocija

.

Transparentnost – Srbija Vas poziva na konferenciju za štampu

koja će se održati u ponedeljak, 12. juna 2017. sa početkom u 11.00 časova,

u prostorijama Medija centra, Terazije 3, II sprat, Beograd

O temi konferencije:

Transparentnost Srbija sprovela je istraživanje "Subvencije investitorima - svrsishodna državna pomoć ili promocija" u okviru kojeg je analizirala sistem državne pomoći, sistem subvencija (u skladu sa Zakonom o ulaganjima), praksu Komisije za kontrolu državne pomoći i dvadesetak konkretnih slučajeva državne pomoći, sa stanovišta transparentnosti, ispunjavanja ciljeva i namene subvencija, izveštavanja i kontrole. Reč je o svojevrsnom nastavku istraživanja iz 2015. godine, koje je pobudilo veliko interesovanje za ovu oblast. U okviru analize dat je i pregled važećih propisa, kao i izveštavanja medija o temi državne pomoći. Na konferenciiju su pozvani predstavnici ključnih državnih organa koji imaju ovlašćenja u ovoj oblasti.

11.00 – 11.05  Pozdravna reč, Vladimir Goati, predsednik Transparentnost Srbija

11.00 - 11.10   Predstavljanje istraživanja i rezultata - Zlatko Minić, saradnik Transparentnosti Srbija

11.10 - 11.20   Preporuke za unapređenje– Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbija

11.20 - 12.00   Diskusija učesnika, pitanja i odgovori učesnika i medija

Za dodatne informacije možete se obratiti gđi Miši Bojović na telefon 011/ 303 38 27 ili putem email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Transparentnost – Srbija

Beograd, 8. jun 2017.

 

Napomena o podršci: Sprovođenje projekta u okviru kojeg je nastalo istraživanje je podržala Fondacija za otvoreno društvo Srbije. Svi izloženi stavovi i mišljenja pripadaju organizaciji Transparentnost Srbija i ne moraju odražavati mišljenja i stavove Fondacije za otvoreno društvo.