Konferencija za novinare - javne nabavke i planovi integriteta

Transparentnost Srbija Vas poziva na konferenciju za novinare

Javne nabavke u Srbiji - analiza slučajeva i predlozi Transparentnosti Srbije za poboljšanje propisa i 

Prepoznavanje rizika korupcije u planovima integriteta

koja će se održati u utorak, 26. decembra 2017, sa početkom u 11 časova

u prostorijama Medija centra, Terazije 3, II sprat, Beograd

O temi konferencije:

Transparentnost Srbija pratila je tokom ove godine brojne slučajeve javnih nabavki i javno - privatnih partnerstava. Utvrđivali smo šta su problemi u postupanju naručilaca i kontrolnih organa, kao i šta nije dobro u sistemu sprovođenja javnih nabavki. Predstavićemo analizu nekoliko aktuelnih slučajeva javnih nabavki kod kojih su uočeni problemi, kao i predloge za poboljšanje sistema javnih nabavki. Na konferenciji će takođe biti predstavljeno istraživanje “Planovi integriteta - između korupcijskog rizika i antikorupcijske prakse”, koje je obuhvatilo državne organe, institucije i tela koja su prethodnih godina imala iskustva sa korupcijom.

Na konferenciji će govoriti:

11.00 - 11.05       Pozdravna reč, Vladimir Goati, predsednik Transparentnosti Srbija

11.05 - 11.20      Glavni problemi javnih nabavki, analiza slučaja i predlozi za izmenu propisa1, Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbija

11.20 - 11.25      Prepoznavanje rizika korupcije u planovima integriteta2, Zlatko Minić, saradnik Transparentnosti Srbije

11.25 - 12.00       Diskusija učesnika, pitanja i odgovori

Za dodatne informacije možete se obratiti gđi Zlati Đorđević na telefon 011/ 30- 33 - 827 ili putem email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Transparentnost Srbija

Beograd, 22.12.2017.

 

1 - Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo Srbija. Stavovi izrečeni u analizi pripadaju TS i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Fondacije.

2 - Projekat je podržala Agencija za borbu protiv korupcije. Stavovi izrečeni u analizi pripadaju TS i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Agencije.