TS prati i ovu izbornu kampanju

Transparentnost Srbija prati i ove izbore kao i sve od 2004. godine do danas. Posebno pažnju posvećujemo funkcionerskoj kampanji i zloupotrebama javnih resursa u kampanji. Funkcionersku kampanju, inače, pratimo od 2012. godine, pioniri smo u toj oblasti i naše insistiranje da se ta oblast uredi, podstakla je i druge organizacije i medije da se posvete ovoj temi, a ona se našla i u izveštajima EU i posmatrača OEBS/ODIHR poslednjih godina, odnosno sa dva poslednja izborna ciklusa.
Nša istraživanja rezultirala su publikacijom sa najvažnijim nalazima, pregledom stanja (i rešenja) u regionu i preporukama, koju ćemo predstaviti u ponedeljak. Publikaciju možete pogledati na našem sajtu: https://goo.gl/5MaQA9
I dok za funkcionersku kampanju i aktivnosti funkcionera imamo uhodanu metodologiju, ne možemo uvek da otkrijemo sve (moguće) zloupotrebe javnih resursa i kršenje propisa, kao što su korišćenje internet stranica ili Fejsbuk/Tviter naloga državnih organa i lokalne samouprave za stranačku promociju, korišćenje službenih automobila, korišćenje resursa JP i JKP, upotrebu opštinskih glasila za partijsku promociju, partijski skupovi u JP ili javnim ustanovama u kojima zakoni to zabranjuju itd.
Zbog toga ste nam od velike pomoći, kao i ranijih godina, vi, naši pratioci i prijatelji sa društvenih mreža. Već nam je ukazano na nekoliko zloupotreba i pozivamo vas da nam i dalje javljate kada uočite slučajeve zloupotreba resursa, kroz direktne poruke na FB, komentare na postovima, ili mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.