"Čitač vodomera" za ruralni razvoj

Datum kreiranja: ponedeljak, 23 jul 2018

AleksandarBogicevic vodomerSrž problema u vezi sa odlukom Vlade o imenovanju pomoćnika ministra poljoprivrede koji će rukovoditi sektorom za ruralni razvoj i pratiti sprovođenje IPARD programa u toj oblasti, nije to što će se tim poslovima baviti osoba koja je nekada čitala vodomere, već to što nije organizovan konkurs kako bi se došlo do najboljeg kandidata.

Iz istog razloga nisu validni ni odgovori predstavnika Vlade da je reč o kandidatu koji ima potrebne kvalifikacije u vidu fakulteta i iskustvo u saniranju posledica poplava u Obrenovcu. https://www.danas.rs/…/citac-vodomera-novi-pomocnik-minist…/

Konkursi za mesto pomoćnika ministra, kao najvišeg položaja u državnoj upravi, po Zakonu moraju da se organizuju kako bi na ta mesta došle osobe koje imaju najbolje kvalifikacije i znanje. Međutim, u praksi, Vlada ovu zakonsku obavezu otvoreno krši već deceniju, postavljajući na položaje u oko 80% slučajeva lako zamenjlive vršioce dužnosti. ONI zahvalnost za svoje imenovanje duguju isključivo strankama i pojedincima iz Vlade koji su ih postavili na ta mesta, čak i kada bi po svojim kvalifikacijama inače zasluživali da se nađu na tim mestima.