Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Mediji o korupciji

Datum kreiranja: nedelja, 12 jul 2020

Datum: 12.07.2020

Medij: Dnevnik     Strana: 11

Rubrika: Bez naslova

Autori: Redakcija

Teme: Agencija za borbu protiv korupcije

Naslov: U „mercedesu” 220 hiljada evra

U „mercedesu” 220 hiljada evra

Prvog dana vikenda carinici su na uzlaznoj strani prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja 220.000 evra sakrivenih u fabričkim šupljinama jednog mercedesa.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao automobil kojim su iz Holandije ka Turskoj putovali otac i sin, stariji turski, a mlađi holandski državljanin.Nauobičajeno pitanje o tome, da li imaju nešto za prijavljivanje usledio je odgovor da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos novca.

Bez obzira na to carinici su se odlučili za detaljan pregled, kada je najpre u džepovima pantalona 48-godišnjeg vozača pronađeno oko 20.000 evra. Nakon toga je i automobil pregledan skener uređajem, kada su analizom slike uočena odstupanja i nepravilnosti u prednjem delu automobila. Skidanjem tapacirunga u podu ispred suvozačkog sedišta, iza table sa osiguračima, pronađena je kesa sa tri koverte pune novca. Potom je skinut tapacirung i sa unutrašnje bočne stranice, u delu ispred desnih prednjih vrata, gde je pronađena još jedna kesa sa kovertom novca.

Ukupno je zaplenjeno 220.000 evra, koje su zajedno sa automobilom preuzeli službenici Odeljenja za borbu protiv korupcije i tužilaštvo. ¦

----------------------------------------------------------