Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Pitanja i obećanja

Datum kreiranja: petak, 14 novembar 2014
zgradavladeNovinari su se danas pobunili nakon što su političari u Vladi Srbije, sa kineskim investitorom, potpisali Memorandum o razumevanju, najavili investicije i nova radna mesta a potom napustili salu ne želeći da odgovaraju na pitanja (http://goo.gl/YDaS1Q).

Na kraju su se vratili kako bi odgovorili na pitanja o tome kada će biti potpisan ugovor, a ne samo memorandum, kada će zaista početi izgradnja fabrike i kolike subvencije će investitor dobiti od Agencije za promociju stranih ulaganja (SIEPA).

Ovo je pozitivan primer insistiranja novinara da dobiju odgovore na pitanja, a ne da samo budu prenosioci izjava. Neke odgovore na postavljenja pitanja su dobili, a na pitanje o subvencijama dobili su obećanje da će u naredne tri nedelje javnost biti obaveštena o visini subvencija i da če "sve biti u skladu sa zakonom".

Obećanje treba zapamtiti, posebno kada se setimo "SIEPA leak" afere kada su se u javnosti pojavili mejlovi koji su svedočili o načinu na koji se navodno u ranijem periodu odlučivalo o tome ko će dobiti subvenciju i u kom iznosu.