Raspuštanja odbora

Datum kreiranja: petak, 26 decembar 2014
SNSList Danas piše o raspuštanju velikog broja odbora SNS u 2014 godini, gotovo 100 od ukupno 160, i navodi primer koji se može dvojako čitati - bivši funkcioner iznosi neosnovane optužbe jer je smenjen ili je smenjen jer je želeo da se bori protiv korupcije, nepotizma i netransparentnosti:

"Među nezadovoljnima je i bivši čelnik opštinskog odbora iz Sombora i bivši član Gradskog veća Siniša Todorović, koji je jedan od dva smenjena poverenika u Somboru, a na čije je mesto došao Slobodan Stanić.

Todorović tvrdi za Danas da je naprasno smenjen, jer je ukazivao na korupciju. „U Gradskom veću sam bio zadužen za resore privrede i finansija. Jedna od tema koja je privukla pažnju javnosti je moja inicijativa za potpunu transparentnost finansijskih tokova grada i zapošljavanja u gradskom javnom sektoru. Naime, uz brojne otpore usvojena je inicijativa da na sajtu grada, gradskih javnih preduzeća i ustanova budu istaknuti podaci o zaradama i drugim primanjima svih koji primaju plate iz gradskog budžeta. Osim toga, i podaci o svim zaposlenima, uključujući i otkad rade, kako bi se predupredilo partijsko zapošljavanje i politička korupcija“, napominje Todorović.

On dodaje da je pokrenuo i inicijativu za formiranje lokalnog antikorupcijskog tela, u kome ne bi sedeli političari, već uglednici grada izvan politike. „Ubrzo potom sam smenjen sa svih stranačkih i gradskih funkcija“, ističe Todorović. On tvrdi da se, kandidujući teme zloupotreba u vršenju gradskih javnih poslova, suočio sa orkestriranim otporima".