Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Koga nema bez njega se može

Datum kreiranja: subota, 17 oktobar 2015

mupOd ministra Nebojše Stefanovića saznali smo da rad Uprave kriminalističke policije "ne trpi" zbog toga što ova uprava već 15 meseci nema načelnika.

Naime, na sednici skupštinskog Odbora na kojoj je predstavio tromesečni izveštaj o radu, na pitanje poslanika kada će biti postavljen načelnik UKP, ministar je rekao: „Biće izabran kada bude pronađena prava ličnost, koja zadovoljava visoke kriterijume koji su primenjivani i pri izboru službenika na niže funkcije”. Rad UKP-a ne trpi time što nema načelnika, napomenuo je Stefanović podsetivši da direktor policije istovremeno obavlja i tu funkciju.

Iz vesti se ne vidi da li je odgovor na pitanje zadovoljio narodne poslanike. U zemlji u kojoj ovakva izjava ministra nije postala glavna vest svih medija ili se dešava mnogo toga bitnog ili je javnost u potpunosti oguglala. Ako je istina ono što ministar Stefanović tvrdi, da rad UKP, najvažnijeg segmenta policije, „ne trpi“ zbog toga što ova uprava već 15 meseci nema načelnika, onda nema nikakvog razloga da se taj naćelnik ikada više i bira. Ministar treba da promeni sistematizaciju radnih mesta, a ne da „traži pravu ličnost, koja zadovoljava visoke kriterijume“.