Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Crtica o privatizaciji u sportu

Datum kreiranja: subota, 05 mart 2016
kurir nedicPre dve godine (april 2014) premijer je rekao da je "jedino rešenje za sportske klubove u Srbiji privatizacija i poručio političarima da izađu iz sporta, a predsednicima sportskih klubova da se ne bave politikom" i najavio da će "država drastično manje pomagati klubovima".
 
Dve godine kasnije, klubovi nisu privatizovani, a mediji tvrde da su se političari povukli "u senku" odakle upravljaju, te da je autor nedavnog saopštenja KK Partizan generalni sekretar Vlade Srbije koji gotovo dve godine nema zvaničnu funkciju u Partizanu.
 
A iz tog saopštenja smo saznali da premijer, premijerov kabinet i članovi Vlade uz sve obaveze stižu da se angažuju na reprogramiranju dugova sportskih klubova i na "uvećanju sponzorskog pula".
 
"Uz veliki lični angažman predsednika Vlade kao i njegovog Kabineta, Klub je obavio niz razgovora i konsultacija sa svim poveriocima, i sprečio blokadu klupskog računa koja bi zasigurno, ako ne ugasila, a onda znatno otežala koliko-toliko preživlјavanje kluba i njegov opstanak u formi kakvu znamo i na kakvu smo navikli.Istovremeno, naporan rad na kreiranju pozitivne i sportske atmosfere pokazao je rezultate i na planu uvećanja sponzorskog pula KK Partizan. Ponovo, uz pomoć predsednika i članova Vlade Republike Srbije, dugogodišnji sponzor našeg Kluba, Telekom Srbija, posle godinu i po dana pauze vratio se u crno-beli tabor u vreme kada se Klub nalazio u nezavidnoj takmičarskoj situaciji."