Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Poziv na stranački skup sa zvaničnog mejla opštine

Datum kreiranja: subota, 02 april 2016

niska banja jvMediji beleže još jedan slučaj zloupotrebe javnih resursa u stranačke svrhe. Ne samo da su mediji pozvani na stranački skup sa zvaničnog mejla opštine, već je kao opravdanje za tu "grešku" navedeno da su opštinski službenici načinili propust, odnosno da je trebalo da pošalju pozive sa stranačke adrese. Znači, opštinski službenici rade i za potrebe partije.

Naime, mediji su obavešteni sa zvaničnog mejla gradske opštine Niška Banja da će lider Srpskog narodnog pokreta Nenad Popović posetiti tu opštinu, čiji je predsednik Zoran Vidanović član Predsedništva SNP. "Obaveštavamo vas da će u petak, 01. aprila 2016. god. dr Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije sa delegacijom posetiti Nišavski okrug. Domaćin posete biće Zoran Vidanović, predsednik Gradske opštine Niška Banja. Od 14:10 na šetalištu u Niškoj Banji, ispred paviljona predsednik SNP-a, dr Nenad Popović obratiće se građanima - između ostalog piše u mejlu.              

Nemanja Nenadić iz “Transparentnosti Srbije” kaže za Južne vesti da je reč o klasičnom kršenju zakona i upotrebi javnih resursa u političke svrhe. Zakonski propisi u Srbiji još uvek nisu dovoljni da spreče sve zloupotrebe javnih resursa u kampanji na šta smo mi ukazivali i davali predloge za promene. Međutim, postoje neke stvari za koje je jasno reći da su protivne zakonu, a među njima je bilo koje direktno korišćenje resursa državnih organa, lokalnih samouprava ili preduzeća za partijske potrebe - kaže Nenadić.

Ipak, u Opštini Niška Banja kažu da poziv za stranački skup koji organizuje stranka, čiji je jedan od osnivača i prvi čovek Banje, nije namerno poslat sa zvaničnog mejla Opštine, već da je grešku napravio protokol. Trebalo je da pošaljemo sa stranačkog, a poslali smo sa opštinskog mejla - kažu u Opštini Niška Banja.

To je za Nenadića, kako kaže, još gora situacija. Obično to ide po nalogu funkcionera, ali je još gora situacija ako zaposleni u lokalnoj samoupravi rade odnose sa javnošću i za partije pa im se tako potkrade greška - kaže Nenadić.            

U Niškoj Banji, prvu listu predala je Grupa građana “Banja pobeđuje” na kojoj su kandidati iz Srpske napredne stranke i Srpskog narodnog pokreta, a drugi na listi je aktuelni predsednik Opštine Zoran Vidanović. Južne vesti podsećaju da ovo nije prvi slučaj zloupotrebe javnih resursa u aktuelnoj kampanji, jer je i gradonačelnik Niša i prvi na listi SNS Zoran Perišić svojim službenim autom išao na stranački skup, a u Panetelju je kombi za osobe sa invaliditetom korišćen za potrebe stranke. SNS u Aleksincu se na zvaničnoj Fejsbuk strani pohvalio kako su i deca izašla iz škole i prisustvovala otvaranju pošte u selu Gradetin kojoj je prisustvovao i direktor “Pošta Srbije” i lider PUPS Milan Krkobabić.