Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Preminula Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije

Datum kreiranja: ponedeljak, 19 mart 2012

Izjave povodom smrti Verice Barać

 

Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati izjavio je da je moralni autoritet Verice Barać daleko nadrastao male ingerencije Saveta za borbu protiv korupcije. Goati je podsetio da su razne vlasti po pravilu ignorisale inicijative i sugestije koje je davao Savet i ocenio da je sa stanovišta učinka, to možda bila borba protiv vetrenjaca.

"Ali verujem da je zaslugom Verice Barać ostalo nešto, neko seme, neke smernice koje govore kako se treba boriti za transparentno i demokratsko društvo. Nadam se da će je u tome slediti i one institucije i ljudi koji imaju neuporedivo više ovlašćenja nego što ih je Verica Barać imala", zaključio je Goati.

 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=19&nav_category=12&nav_id=592338

 

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija, kaže da je to veliki gubitak, zbog energije koju je ulagala, zbog hrabrosti i posvećenosti. „Najbolji način da se zahvalimo i odužimo za sve što je uradila, mislim da će biti ako stvari koje je pokrenula izvedemo do kraja“ kaže Nenadić i poziva vladu i tužilaštva da prouče svaki izveštaj koji je dostavila.

 

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/olicenje_borbe_za_bolju_srbiju_.55.html?news_id=236357