Predstavljanje Institucionalnog barometra 3.0 koalicije prEUgovor

Koalicija prEUgovor Vas poziva na diskusiju KAKO INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO? - predstavljanje Institucionalnog barometra 3.0

Vreme: 20. april, od 11 časova

Mesto: Hotel Metropol Palace, Bulevar kralja Aleksandra 69 Beograd

 Koalicija prEUgovor će predstaviti  „Institucionalni barometar 3.0“, novu nezavisnu procenu efektivnosti institucija u sprovođenju politika iz oblasti obuhvaćenih poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora Srbije i Evropske unije, 20. aprila od 11 časova u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

U Institucionalnom barometru 3.0. analiziran je rad sledećih institucija: Agencije za borbu protiv korupcije, Poverenika pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, Komesarijata za izbeglice i migracije i Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Rad institucija koje imaju nadležnosti u oblastima iz poglavlja 23 i 24 analiziran je kroz primenu jedinstvene metodologije za procenu efektivnosti tri dimenzije institucionalnog funkcionisanja: interne efikasnosti, institucionalne povezanosti i legitimnosti institucije.

Ovo je treće izdanje Institucionalnog barometra i predstavlja pionirski pokušaj koalicije prEUgovor da prati merljive efekte reformi u procesu evropskih integracija Republike Srbije na terenu. Na konferenciji će autori predstaviti rezultate istraživanja i o njima diskutovati sa predstavnicima analiziranih institucija.

Molimo Vas da prisustvo konferenciji potvrdite najkasnije do srede 19. aprila do kraja radnog dana putem ovog LINKA. Prevod na engleski biće obezbeđen.

Detaljnu agendu pogledajte na našem sajtu.

Konferencija je deo projekta „PrEUgovor nadzor politika: izgradnja savezništava za jači uticaj u neizvesnoj budućnosti koji finansira Evropska unija.

O prEUgovoru

Koalicija prEUgovor je mreža organizacija civilnog društva osnovana radi praćenja politika koje se odnose na pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa posebnim naglaskom na poglavlja 23 i 24. Cilj prEUgovora je da pomogne da se proces pristupanja EU iskoristi za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji srpskog društva.

Koaliciju prEUgovor čine: ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije CINS, Centar za primenjene evropske studije, Grupa 484 i Transparentnost Srbija.

Glavni proizvod prEUgovora je polugodišnji izveštaj o napretku Srbije u klasteru 1.

Aktivnosti prEUgovora možete pratiti na sajtufejsbuku tviteru.