Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Urbanistički zavod je odgovorio na deo naših pitanja

Datum kreiranja: sreda, 29 oktobar 2014
BeogradLogoUrbanistički zavod je odgovorio na deo naših pitanja u vezi sa izradom nacrta prostornog plana za "Beograd na vodi". U odgovoru se eksplicitno tvrdi da Zavod nije dobijao dokumente od drugih fizičkih i pravnih lica u vezi sa izradom nacrta i da ne poseduje "Master plan" koji je izradila firma "Eagle Hills" iz Abu Dabija.

Nismo dobili odgovor na sledeće pitanje:

- Informaciju o tome po kojem pravnom osnovu, sa kakvim ovlašćenjima i na koji način je Urbanistički zavod vodio pregovore sa investitorom, odnosno, informacija o tome na koji način je investitor vršio pritiske na Zavod, kako se može zaključiti iz teksta koji je objavljen u dnevnom listu "Politika" (http://goo.gl/JUUHVN), odnosno, kopiju zahteva za ispravkom navoda iz teksta, ukoliko informacija objavljena u dnevnom listu "Politika" nije istinita.

U svom odgovoru Urbanistički zavod tvrdi da tražimo komentare, a ne "informacije od javnog značaja". To međutim nije istina. Naime: 1) organ vlasti mora posedovati informaciju da li je uputio kopiju zahteva za ispravkom dnevnom listu "Politika" ili ne; 2) organ vlasti po prirodi stvari mora posedovati informaciju o tome po kojem pravnom osnovu, sa kakvim ovlašćenjima i na koji način je vodio pregovore sa investitorom ili informaciju o tome da takvi pregovori nisu vođeni, da su vođeni bez pravnih osnova ili bez ovlašćenja; 3) bilo bi razumno očekivati da organ vlasti ima informaciju o pritiscima ukoliko su vršeni, npr. službene beleške o tome, dopisi, zapisnici sa sastanaka i slično.

OdgovorURbanistickogZavoda