Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Suvislost i saosećajnost

Datum kreiranja: utorak, 13 oktobar 2015

Sertic portert 1Ministar Sertić je proces pripreme Zakona o ulaganjima od juna do oktobra obavio velom tajne. Na objavljene primedbe na odredbe o pristupu informacijama, iznosio je tvrdnje o usaglašenosti sa drugim propisima, a ne i zakonski tekst. Nakon objavljivanja predloga, kada se neusaglašenost više nije mogla skrivati, ministar se ne poziva na pravo, nego na „ciljeve zakona“, koji bi valjda trebalo da opravdaju bilo šta.

Iako su primedbe stizale i u vreme dok je ministarstvo pripremalo nacrt zakona, ministar sada najavljuje da će "sve primedbe biti pažljivo razmotrene na sednici parlamenta", "da će biti uvaženi svi konstuktivni predlozi" i da će "sve što bude suvislo, a da pri tom ne naruši najvažnije ciljeve zakona, biti ugrađeno u tekst".

Sve vreme on se poziva na podršku međunarodnih finansijskih institucija. U svemu tome, sve i da su odredbe koje je Vlada predložila najbolje moguće, uvredljiva je činjenica da za unošenje normi koje su direktno suprotne ostatku pravnog sistema nije navedena ni jedna reč obrazloženja, ni u pisanom dokumentu koji prati predlog zakona, ni u potonjim ministrovim izjavama.

 

foto: http://www.privreda.gov.rs/ministarstvo/o-ministarstvu/ministar/