Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Promocija

Datum kreiranja: četvrtak, 31 decembar 2015

secenjetrakeIzjava predsednika Vlade da ga ima mnogo u medijima jer mnogo radi (http://goo.gl/s0YFzJ) još jedan je zgodan podsetnik na jedno od najvažnijih nerešenih pitanja. Nakon što je kako – tako uređeno finansiranje političkih stranaka i pošto nad tokovima budžetskog novca postoji ipak neka kontrola, promenili su se i glavni kanali zloupotrebe u vezi sa izbornom kampanjom.

Zakoni u Srbiji nalažu funkcionerima da jasno naglase da li nastupaju u državnom ili partijskom svojstvu, i zabranjuju im da koriste javne resurse za potrebe partijske promocije. Međutim, ne postoje ograničenja u vezi sa promotivnim aktivnostima koje su navodno deo njihovog redovnog posla. TS je slikovito pokazala razmere ovog problema na izborima 2012. (http://goo.gl/0IsFa3) i 2014 (http://goo.gl/etJsJU), dala neke konkretne predloge da se to reši, ali su oni za sada ignorisani.

 Kao što premijer kaže (http://goo.gl/PCJIhV), u Srbiji jeste vest kada se otvara  fabrika ili 20 km auto-puta. I otvaranje manjih puteva, mostova, objekata i privrednih postrojenja zaslužuje promociju. Ali, niti postoji zakonska obaveza, niti je iz drugih razloga neophodno da u tom događaju učestvuje predsednik Vlade ili bilo koji drugi politički funkcioner.