Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Građani u borbi protiv korupcije – Antikorupcijsko savetovalište - Niš

Transparentnost – Srbija i Centar za društvene inovacije – NIIT Niš

organizuju konferenciju za štampu:

Građani u borbi protiv korupcije – Antikorupcijsko savetovalište

koja će se održati u petak, 20. marta 2015. sa početkom u 12.00 časova, u Nišu, Medija centar, Obrenovićeva 38

Dnevni red:

12.00 – 12.10 Uvodno obraćanje

• Vitomir Ognjanović, Centar za društvene inovacije – NIIT Niš

12.10 – 12.20 Građani u borbi protiv korupcije –

• Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnost - Srbija

12.20 – 12.30 Predstavljanje rada Antikorupcijskog savetovališta –

• Rade Đurić, saradnik Transparentnost - Srbija

12.30 – 13.00 Pitanja i odgovori

 

O temama konferencije: Jedan od razloga zbog kojeg borba protiv korupcije ne daje za sada pune rezultate jeste činjenica da mnogi građani koji se sa ovom pojavom suočavaju ne poznaju u dovoljnoj meri pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju u takvim slučajevima, ili pak nemaju dovoljno poverenja u rad institucija koje bi te probleme trebalo da rešavaju.

Transparentnost-Srbija (deo međunarodne mreže Transparency International), kao organizacija koja je posvećena kreiranju i sprovođenju uspešne antikorupcijske politike u Srbiji, u želji da doprinese povećanju učešća građana u borbi protiv korupcije, od 2006. godine u okviru rada Antikorupcijskog savetovališta pruža pomoć građanima koji se osećaju kao žrtve korupcije ili koji su za koruptivno ponašanje saznali na drugi način i žele da se ono spreči ili mehanizmi korupcije razotrkiju.

Ovom prilikom ćemo najaviti kako će Savetovalište funkcionisati tokom 2015. i 2016. godine. Istovremeno, predstavićemo i podatke o problemima sa kojima su se građani koji su nam se obraćali, najčeće susretali do sada.

 

Konferencija se organizuje u okviru projekata: „Antikorupcijsko savetovalište (ALAC)“ koji sprovodi Transparentnost Srbija u partnerstvu sa organizacijama Bečejsko udruženje mladih - BUM Bečej i Centrom za društvene inovacije – NIIT Niš zahvaljujući podršci Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji.