Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Uređenje javnog oglašavanja u medijima

Transparentost Srbija i Misija OEBS u Srbiji organizuju onlajn raspravu:

Uređenje javnog oglašavanja u medijima

na platformi ZOOM u petak, 30.10.2020

od 11.00 do 13.00 časova

11.00-11.10. Pozdravna reč predstavnik Misije OEBS

11.10-12.00 predstavljanje predloga za rešavanje uređenja javnog oglašavanja u medijima

Izlagači:

Miloš Stojković, advokat

Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentost Srbija

12.00-13.00 diskusija učesnika o predloženim modelima rešenja (na javnu raspravu su pozvani predstavnici nadležnih državnih organa, predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, kao i medijski eksperti)

Medijska strategija je kao jedan od problema koji bi njenim sprovođenjem trebalo da budu rešeni identifikovala potrebu da bude smanjen i učinjen transparentnim uticaj države na medijskom tržištu, kako bi postojali jednaki tržišni uslovi za sve medije. Idući u susret usvajanju akcionog plana za primenu Medijske strategije, Transparentnost Srbija je pripremila model mogućih zakonskih rešenja koja bi bilo kroz poseban pravni akt, ili kroz intervencije u okviru Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o oglašavanju, Zakona o javnim nabavkama i Zakona o javno-privatnom partnerstvu preciznije uredila pitanje oglašavanja organa javne vlasti u medijima na način koji u većoj meri obezbeđuje transparentnost javnih davanja, racionalno korišćenje javnih resursa, sprečavanje kupovine uticaja na uređivanje medija i ravnopravnost učesnika na medijskom tržištu. Cilj konferencije je da se kroz diskusiju ovaj model unapredi, kako bi u što većoj meri mogao da posluži državnim organima koji će nakon usvajanja Akcionog plana imati obavezu da pripreme nova zakonska rešenja.

Model akta sa pratećim obrazloženjima će biti objavljen na veb-stranici TS, 28.10.2020.

Ukoliko ste zainteresovani da pratite raspravu, javite se na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kako bismo dostavili pristupne podatke. Napominjemo da je broj učesnika, zbog ograničenja platforme, ograničen.