Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Građani u borbi protiv korupcije – Antikorupcijsko savetovalište - Bečej

Transparentnost – Srbija i Bečejsko udruženje mladih

organizuju konferenciju za štampu:

Građani u borbi protiv korupcije – Antikorupcijsko savetovalište

u utorak, 17. marta 2015. sa početkom u 10.00 časova, u Bečeju, u prostorijama Opšteg udruženja preduzetnika Bečej, Zoltana Čuke 4

Dnevni red:

10.00 – 10.10 Uvodno obraćanje

• Aleksandar Đekić, predsednik, Bum Bečej

10.10 – 10.20 Građani u borbi protiv korupcije –

• Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnost - Srbija

10.20 – 10.30 Predstavljanje rada Antikorupcijskog savetovališta –

• Rade Đurić, saradnik Transparentnost - Srbija

10.30 - 10. 35 Dosadašnja iskustva i budući koraci –

 Kristina Glavardanov, predsednica NO Bum Bečej

10.33 – 11.00 Pitanja i odgovori

O temama konferencije: Jedan od razloga zbog kojeg borba protiv korupcije ne daje za sada pune rezultate jeste činjenica da mnogi građani koji se sa ovom pojavom suočavaju ne poznaju u dovoljnoj meri pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju u takvim slučajevima, ili pak nemaju dovoljno poverenja u rad institucija koje bi te probleme trebalo da rešavaju.

Transparentnost-Srbija (deo međunarodne mreže Transparency International), kao organizacija koja je posvećena kreiranju i sprovođenju uspešne antikorupcijske politike u Srbiji, u želji da doprinese povećanju učešća građana u borbi protiv korupcije, od 2006. godine u okviru rada Antikorupcijskog savetovališta pruža pomoć građanima koji se osećaju kao žrtve korupcije ili koji su za koruptivno ponašanje saznali na drugi način i žele da se ono spreči ili mehanizmi korupcije razotrkiju.

Ovom prilikom ćemo najaviti kako će Savetovalište funkcionisati tokom 2015. i 2016. godine. Istovremeno, predstavićemo i podatke o problemima sa kojima su se građani koji su nam se obraćali, najčeće susretali do sada.

 

Konferencija se organizuje u okviru projekata: „Antikorupcijsko savetovalište (ALAC)“ koji sprovodi Transparentnost Srbija u partnerstvu sa organizacijama Bečejsko udruženje mladih - BUM Bečej i Centrom za društvene inovacije – NIIT Niš zahvaljujući podršci Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji.