Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Predstavljanje LTi i ALAC u Novom Sadu

Organizacija Transparentnost – Srbija

(deo međunarodne mreže Transparency International)

Vas poziva da prisustvujete

Konferenciji za štampu*

koja će se održati u prostorijama NDNV (Zmaj Jovina 3/I), u četvrtak, 18. februara 2016, sa početkom u 12.00 časova.

Teme:

1. Transparentnost Srbija je tokom 2015. godine obavila istraživanje „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji" i na osnovu kriterijuma transparentnosti rangirala sve opštine i gradove u Srbiji.

Na konferenciji će biti predstavljena lista svih gradova i opština u Srbiji rangiranih na osnovu 87 indikatora, kao i analiza sa preporukama za unapređenje stanja.

2. Transparentnost Srbija u okviru svog Antikorupcijskog savetovališta (ALAC) pruža pomoć građanima koji se osećaju kao žrtve korupcije ili koji su za koruptivno ponašanje saznali na drugi način i žele da se ono spreči ili mehanizmi korupcije razotrkiju.

Na konferenciji ćemo predstaviti rad Savetovališta i podatke o problemima sa kojima su se građani koji su nam se obraćali, najčeće susretali do sada.

Govore:

  • Zlatko Minić, saradnik organizacije Transparentnost – Srbija
  • Rade Đurić, saradnik organizacije Transparentnost - Srbija

             

Za dodatne informacije možete se obratiti gđiMariji Radović putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom 011/303 38 27  

*Konferencija se organizuje u okviru projekata koji sprovodi Transparentnost Srbija: „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji" zahvaljujući podršci Britanske ambasade u Beogradu i „Antikorupcijsko savetovalište - ALAC“ zahvaljujući podršci Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji i Ministarstva spoljnih poslova Nemačke -  Pakt za stabilnost u jugoistočnoj Evropi