Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Predstavljanje istraživanja o sprovođenju Zakona o javnim preduzećima

Transparentnost Srbija u petak, 15. septembra 2017, sa početkom u 11 časova, u prostorijama Medija centra (Terazije 3), organizuje konferenciju za novinarena kojoj će predstaviti rezultate istraživanja o sprovođenju Zakona o javnim preduzećimau prvih godinu i po dana primene. Konferenciju će otvoriti dr Vladimir Goati, a nalaze i preporuke će predstaviti Zlatko Minić i Nemanja Nenadić.

U istraživanju naslovljenom "Politički uticaj na javna preduzeća i medije" analizirali smo sprovođenje najavljene profesionalizacije i departizacije upravljanja javnim preduzećima (izbor direktora, stručnost i sastav nadzornih odbora), transparentnost njihovog rada (sprovođenje zakonskih obaveza) kao i troškove koje javna preduzeća imaju za sponzorstva, donacije i oglašavanje u medijima.Podsećamo da je TS analizirala i primenu prethodnog Zakona o javnim preduzećima (iz 2012, istraživanje iz 2014), pa će ovo biti prilika da sagledamo da li se nešto promenilo u međuvremenu.

Na konferenciji ćemo predstaviti najvažnije zaključke i preporuke. Prisutni će dobiti štampanu publikaciju sa najvažnijim nalazima istraživanja i ilustrativnim primerima na srpskom i engleskom jeziku. Publikacija u punom obimu, koja sadrži analizu dokumenata o svim preduzećima iz uzorka, biće dostupna na internet sajtu Transparentnosti Srbija.

Pozivamo predstavnike 30 javnih preduzeća koja su bila obuhvaćena monitoringom, kao i nadležnih institucija, tela i organa, da prisustvuju konferenciji i uzmu učešće u diskusiji koja će uslediti nakon kratke prezentacije predstavnika TS i novinarskih pitanja.

Predstavnike medija pozivamo da isprate konferenciju, kao i da iskoriste obimne materijale koje ćemo objaviti 15. septembra, za dalji rad i istraživanje.

Ujedno vas obaveštavamo da ćemo, po završetku ove konferencije, u istoj sali, od 12 do 14 časova organizovati debatu na temu oglašavanja institucija javnog sektora. Reč je o oblasti koja je, preko oglašavanja javnih preduzeća u medijima, povezana sa istraživanjem koje predstavljamo.

Za dodatna pitanja i potvrdu učešća molom vas da se javite Miši Bojović, na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 011/3033 - 827.