Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Odbrana pravne države u daščari

Datum kreiranja: subota, 12 jul 2014
AleksandarVucicNavikli smo da od premijera slušamo anegdote. Ponekad i umesto dokumenata koje tražimo dobijamo anegdote (http://goo.gl/Tx0or7). Najnovija anegdota (http://goo.gl/DOq9mL), koju je ispričao članovima Američke privredne komore, izaziva zabrinutost. Premijer se, naime, predstavio kao "običan čovek" koji svraća "u daščaru" na ručak, i (sam) plaća, ali ne traži fiskalni račun. Problem je nastao kada je u daščaru svratio sa ministrom Krstićem koji je tražio račun. Konobari su se zapleli, trebalo im je sat i po da otkriju kako se izdaje fiskalni račun.

A premijer se u anegdoti zapleo istovremeno objašnjavajući da ne može nikom, ni u svojoj porodici, da objasni da treba da traže fiskalni račun, svuda i uvek, a potom priznajući da ga ni on sam ne traži. Najbolje se "objašnjava" primerom. I porodici i svim građanima. Kada premijer tvrdi da se svim silama bori protiv sive ekonomije, a ne traži fiskalni račun, to je poput nekadašnjeg ministra saobraćaja Mrkonjića koji se hvalio da nikada ne vezuje pojas. Loš primer.

A premijer je potpuno u pravu da "kada vam neko ne da fiskalni račun znači da je uzeo od vas, od vaše škole, vašeg puta, bolnice, doma zdravlja, vašeg deteta". Bitno je da vi sami ne uzmete od svog deteta, bolnice, škole i poklonite nekome ko ne izdaje račun.