Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Funkcionalne najave

Datum kreiranja: ponedeljak, 04 avgust 2014
AleksandarVucicPremijer je u ekspozeu najavljivao da će do novembra 2014. biti završena analiza "postojećeg stanja i broja zaposlenih u svim institucijama, vodeći računa o merenju učinka zaposlenih, sa ciljem identifikacije viškova ili manjkova, analizu opisa radnih mesta u svim institucijama, uz njihovo redizajniranje, funkcionalnu analizu svih institucija sa ciljem identifikacije opravdanosti njihovog postojanja i preklapanja delatnosti, uz plan za optimizaciju svakog od sektora“. 
 
Takva analiza stvarnih potreba bila bi osnov da se utvrdi potreban broj zaposlenih, umesto da se uvode besmislena linearna ograničenja zapošljavanja, uz izuzetke koji mogu da postanu pravilo. Tada smo pozdravili tu najavu, ali i upozorili da je rok za njeno sprovođenje nerealan. 
 
Sada smo od ministarke Kori Udovički mogli da čujemo (http://goo.gl/J7r30B) da od 2015. godine stiže "stručna pomoć" za "sprovođenje funkcionalne analize da se vidi kako koji deo državne uprave može bolje da fukcioniše".
 
Još jedna lepa najava, a da ne znamo šta se dešava sa funkcionalnom analizom javnog sektora koju je pre tri i po meseca najavio premijer.