Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Jasna poruka

Datum kreiranja: četvrtak, 14 avgust 2014
zidanjeIz gradske inspekcije poručuju "da je ovo prva gradska vlast koja je rešila da popiše sva aktivna gradilišta" i da je "time konačno podvučena crta i poslata jasna poruka da od sada više nema bespravne gradnje u srpskoj prestonici" (http://goo.gl/48lUMH).

Jasna poruka da nema divlje gradnje šalje se kada se konačno podvuče crta sa legalizacijom. Jasna poruka se šalje i kada se primene sankcije. Zakon o planiranju i izgradnji, usvojen pre 16 meseci, predviđa zatvorske kazne i za investitora objekta koji se gradi bez odobrenja i za izvođača radova i za osobu koja dozvoli priključenje takvog objekta na električnu, vodovodnu, termoenergetsku ili telekomunikacionu mrežu.

Zato bi umesto najava "da će svi koji su bespravno gradili krivično odgovarati i biti sankcionisani" trebalo da čujemo koliko je onih koji su gradili (i omogućili priključenje nelegalnih objekata) već odgovaralo.

Sve drugo je podsticanje pravne nesigurnosti i stvaranje atmosfere da su oni koji poštuju propise (bilo da pribavljaju dozvole ili redovno plaćaju svoje račune), da upotrebimo blagi izraz, "naivni".