Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Odrešene ruke

Datum kreiranja: sreda, 27 avgust 2014
poreska-uprava-srbijeZvaničnog objašnjenja za promene na čelu Poreske uprave nema, ali "sznanja" državne novinske agencije o dešavanjima u toj instituciji zvuče kao poruka koju vlast želi da pošalje.

Naime, Tanjug saznaje da je Aleksandar Miljković ostavku podneo "iz ličnih razloga", što se može protumačiti kao poruka da tu više nema šta da se pita niti objašnjava: Razlozi su lični, nije pristojno zadirati u privatnost.

Umeto toga, Tanjug od neimenovanog izvora saznaje niz pohvala na račun Miljkovićevog zamenika Marka Marinkovića, koji je na tom mestu već deset dana i od tada je "zatvorio 140 kockarnica".

U hvalospevu zameniku navodi se da je on "ozbiljno prionuo na posao" radi "poboljšanja rada Poreske uprave i eliminisanja svakog vida korupcije, koje u ovoj instituciji ima". Izvor tvrdi da zamenik "ima odrešene ruke" za strogu kontrolu u vezi sa igrama na sreću jer je "primećeno odsustvo dosledne kontrole i preduzimanja mera Poreske uprave u toj oblasti do sada".

"Cilj je efikasniji rad i veći prihod u državni budžet uz eliminisanje svake vrste korupcije na osnovu rada državnih službenika", kaže izvor Tanjuga.

Mnogo je pitanja na koja je neimenovani izvor ostao dužan odgovor. Ko je odgovoran za korupciju "koje ima" u Poreskoj upravi, hoće li eliminisanje korupcije rezultirati krivičnim prijavama protiv onih koji su se korupcijom bavili, da li "odrešene ruke" za zamenika impliciraju da se u prošlosti dešavalo da čelni ljudi PU nisu imali odrešene ruke za neke oblike kontrole i, konačno, ko je odgovoran da odsustvo dosledne kontrole PU do sada?