Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Gde je bio menadžment do sada?

Datum kreiranja: petak, 13 februar 2015

AleksandarVucicPremijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Železara Smederevo, ako ne uspeju pregovori sa Esmarkom, ostati u državnom vlasništvu i da će nastaviti da radi uz angažovanje menadžmenta - "ljudi koji su najbolji za kupovinu sirovina i prodaju čelika, kako bi proizvodnja bila nastavljena u punom obimu", a sve to bez dodatnih ulaganja države u to preduzeće.

To zvuči utešno za slučaj da izostane dogovor (za koji se pre nekoliko meseci tvrdilo da je praktično već postignut), ali se postavlja pitanje zašto ova Vlada to čini tek sada.

Naravno, isto pitanje bi se pitanje moglo postaviti i vladama Mirka Cvetkovića i Ivice Dačića, ali ako već aktuelni premijer kaže da je moguće "napraviti menadžment... kako bi proizvodnja bila nastavljena u punom obimu" neizbežno je pitanje zašto to nije učinjeno pre nego što je Vlada raspisala tender.

U tom slučaju ne bi se prodavala fabrika "koja državu košta 100 miliona evra godišnje" i premijer ne bi morao da izjavljuje da bismo "nadoknadili dvogodišnji gubitak onome ko bi uzeo železaru" (http://goo.gl/LWluzJ).