Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Ugovor o auto-putu Preljina-Požega

Datum kreiranja: petak, 17 novembar 2017

auto put vladaTransparentnost Srbija zatražila je od Vlade Srbije dodatne podatke u vezi sa ugovorom o izgradnji deonice auto-puta Preljina - Požega.

Vlada Srbije prošle nedelje usvojila je Zaključak o usvajanju Komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji "E-763, deonice autoputa Preljina-Požega".

Kako je tada saopšteno, zaključak se odnosi na ugovor između Vlade Srbije, javnog preduzeća "Putevi Srbije" i China Communications Construction Company Ltd, a "cilj potpisivanja Komercijalnog ugovora je definisanje načina finansiranja izgradnje ovog dela autoputa".

Transparentnost Srbija je, u posebnim zahtevima za dostavljanje informacija od javnog značaja, od Vlade Srbijei Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zatražila ugovore, studiju o izvodljivosti, analizu ili drugi dokument iz kojeg se može videti u kojem postupku i na osnovu kojih propisa je odlučeno da se zaključi pomenuti ugovor.

Zatražili smo, takođe, informaciju na osnovu kojih podataka je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture došlo do zaključka da je odabrani način finansiranja i izgradnje ove deonice auto-puta povoljniji za Republiku Srbiju od alterantivnih rešenja (npr. sprovođenje otvorenog postupka javne nabavke koja bi bila finansirana sredstvima tekućih budžetskih prihoda ili zaduživanjem, koncesija itd.).