Business Joomla Themes by Justhost Reviews

O tajnosti ugovora

Datum kreiranja: petak, 14 mart 2014

Savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali najavljuje objavljivanje ugovora u vezi sa poslovanjem Etihada i Air Serbia "za nekoliko nedelja", nakon što ugovorne strane postignu sporazum o tome (http://www.tanjug.rs/videodet.aspx?galID=121611).

sinisa_mali_220813Nema sumnje da ugovorne strane mogu da odluče da svoj poslovni ugovor objave (ili da ga ne objave). Stvar je u tome što u ovom slučaju predstavnici srpske strane (Vlada Srbije i bivši Jat Airways) nisu ni imali pravo da zaključe ugovor koji predviđa apsolutnu tajnost svih podataka (ako takva odredba zaista postoji u ugovoru, kao što se tvrdi u rešenju Air Serbia, kojim je svojevremeno bio odbijen zahtev TS za pristup informacijama).

Druga bitna činjenica jeste to što je Air Serbia, nakon što je Poverenik poništio njihovo rešenje o odbijanju zahteva (datirano na 19.2.2014.) bila u obavezi da u roku od 15 dana ili učini podatke dostupnim ili donese novo rešenje kojim se zahtev za pristup informacijama (delimično) odbija. Ta obaveza do danas nije ispunjena.